Laia haardega mööblimeister

11.09.2020

Laueseppe OÜ valmistab Lutheri Masinasaali Äripäeva töökeskkonda Arhitekt11 disainitud ja projekteeritud eritellimusmööblit.

Kui ruumis on materjalidena peategelased betoon, vineer ja must metall, siis samaseid elemente on kasutatud ka mööblidisainis. Laueseppe teeb Äripäeva ruumi rätsepameetodil köögid, garderoobid, vaheseinad-riiulid, sekretärileti, logoseina, raamatukogu riiulid ja mööbli, valamute-, päevatoimetuse ja kohvikulauad, avatud nõupidamiste (värvilised vildiga kaetud istumisboksid) ja telefoniruumide sisustuse. Lisaks veel väiksemaid kappe, riiuleid ning piirituse-kamina pinna raamatukokku.

Laueseppe juht Aleksander Kalju, te valmistate praegu mööblit rätsepameetodil, aga varem masstootsite ka, kas te enam masstoodangut ei tee? Kui masstootmisega uuesti alustada, on vaja hoopis teistsugust sisseseadet, kui meil täna on. Ega me erimööblit ka käsitööna ei tee, erimööbli tootmiseks on meil kõik seadmed olemas, et me ei peaks väljaspoolt maja väga palju teenust sisse ostma, ideaalne on, et saame kõik asjad ise tehtud. Ja tegelikult oleme me väga laia haardega. Me oleme võimelised täitma erinevaid tellimusi. Lisaks mööblile valmistame ka puidust treppe ja uksi. Üritame olla võimalikult universaalsed, et pakkuda kliendile täislahendusi.Eks masinaparki üritame hoida kaasaegsena, aga kuna olen põhimõtteliselt seisukohal, et ei taha võtta pankadest mingit laenu ega liisingut, kõik seadmed tootmises on enda omad, siis võtavad seadmete ostud natuke rohkem aega.

Autor

Äripäev.ee, Ene Läkk